"Zapad uzrok izbegličke krize, niko ne diže glas"

Čečenski lider Ramzan Kadirov rekao je da je izbeglička kriza prouzrokovana agresivnom politikom SAD i Evropske unije.

Izvor: B92

Petak, 04.09.2015.

22:25

Default images
foto: Beta/AP

On je pozvao sve muslimanske države da se zajedno bore protiv izvora problema.

“Danas niko ne diže glas protiv nehumane politike zapadnih zemalja, sutra katastrofa može da pređe na bilo koju muslimansku državu. Pozivam da se hitno raspravlja o ovom problemu, da se zauzme jedinstvena pozicija i da se spasu životi hiljada ljudi“, naveo je Kadirov.

Kadirov je istakao da muslimanske države nemaju pravo da ostanu neme, da ostanu sa strane i postavljaju se kao posmatrači.

Prema njegovim rečima, Zapad je kriv za tragedije koje su se dogodile u Avganistanu, Iraku, Siriji, Palestini, Jemenu, Alžiru i drugim muslimanskim državama.

“Evropa i SAD ne samo da odbijaju da reaguju, oni produbljuju tragediju miliona ljudi uništavanjem ekonomija muslimanskih država i ratovima u regionima gde žive muslimani“, zaključio je Kadirov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: