Beč: Migranti neće biti kontrolisani

Migranti koji iz Budimpešte dolaze u Beč neće biti kontrolisani ili registrovani i biće im dozvoljeno da nastave put, izjavio je šef policije Beča.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.09.2015.

10:38

Default images
Foto: Tanjug

"Ono što sigurno ne možemo da uradimo je da kontrolišemo sve te ljude koji prolaze, utvrđujemo njihove identitete ili čak da ih hapsimo. To ne možemo da radimo i ne nameravamo da radimo", rekao je novinarima šef bečke policije Gerhard Pirstl, prenela je agencija Rojters.

Nešto ranije, portparol austrijske policije je saopštio da trenutno nijedan voz nije krenuo iz Budimpešte za Beč.

Na stotine migranta ponovo je u jutarnjim satima "preplavilo" železničku stanicu Keleti u Budimpešti posle povlačenja policije koja im je prethodne noći naložila da se premeste u podzemni prolaz, ili posebno određenu tranzitnu zonu.

Rojters je javio da na stanici vlada haos, pošto migranti, od kojih mnogi sa decom uz veliko guranje, pokušavaju da uđu u voz i na vrata i kroz prozore.

Međutim, njihove nade da će taj voz krenuti razbila je železnica Mađarske, saopštivši da se nijedan voz iz bezbednosnih razloga neće uputiti za zapadnu Evropu.

AFP izveštava da je glavni ulaz stanice otvoren nešto posle osam sati i da je jedan deo od oko 2.000 migranata odmah krenuo da ulazi u voz.

Većinu imigranata čine Sirijci koji žele da otputuju u Austriju ili Nemačku bez odgovarajućih dokumenata.

Mađarska, nemačka i austrijska policija formirale su zajedničke patrole koje kontorolišu vozove koji saobraćaju od Budimpešte preko Beča do Minhena, dok pripadnici mađarske i slovačke policije nadgledaju vozove koji idu za Bratislavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: