Diković: Najviše ocene za srpske gardiste u Kini

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) general Ljubiša Diković izjavio je da su pripadnici jedinice Garde VS na paradi u Pekingu zaslužili najviše ocene.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.09.2015.

21:47

Default images
Foto: Beta, AP

"Naši vojnici bili su na nivou zadatka. Rame uz rame sa ostalim vojskama, ne samo danas i ne samo po prikazanom kretanju strojevim korakom, nego čitavo vreme boravka u Pekingu gde su bili primer vojne discipline", rekao je general Diković.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Diković je rekao da je srpska delegacija imala priliku da razgovara sa predstavnicima kineske armije o daljim tokovima saradnje i dodao da je "privilegija imati danas Kinu za prijatelja".

Prema njegovim rečima, domaćin je vrhunski organizovanom i izvedenom paradom prikazao deo potencijala jedne od ekonomskih i vojnih svetskih sila.

Kina je na trgu Tjenanmen priredila do sada najveću vojnu paradu u čast 70. godišnjice od pobede nad fašizmom i pobede u Oslobodilačkom ratu kineskog naroda nad Japanom.

Na paradi su, osim kineskih vojnika, učestvovali i pripadnici vojski iz 17 zemalja, među kojima je bila i Garda Vojske Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: