Mađari ne popuštaju, izbeglice protestuju (FOTO)

Između 100 i 150 migranata protestovalo je ispred železničke stanice Keleti u Budimpešti, dok je policija sprečila oko 2.000 izbeglica da uđu u vozove.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 02.09.2015.

14:40

Default images
Foto: Beta/AP

Izbeglice žele da nastave putovanje vozom do Austrije i Nemačke, međutim, mađarske vlasti im to ne dozvoljavaju jer nemaju potrebnu dokumentaciju.

Izbeglice u znak protesta drže visoko podignutu decu umotanu u ćebad i drže transparente na kojima, između ostalog, piše: "Prestali smo da uzimamo hranu".

Foto: Beta/AP
Oko 600 muškaraca, žena i dece, uglavnom iz Sirije, Iraka i Avganistana, sedi sipred stanice Keleti, dok je oko 1.200 igzberlica usmerno ka takozvanoj "tranzitnoj zoni".
Foto: Beta/AP
Istovremeno, oko 100 migranata koji su došli iz prijavnog centra u blizini granice sa Srbijom sedi na platformi železničke stanice odbijajući da se ukrcaju na voz koji bi trebalo da ih odvede do izbegličkog kampa u Debrecinu, drugom po veličini gradu u Mađarskoj.
Foto: Beta/AP
Policija je navela u saopštenju da ta grupa "zahteva da im bude dozvoljeno da otputuju u Nemačku, ali da je policija preduzela neophodne mere da obezbedi nesmetano odvijanje žlezničkog saobraćaja".

AP je ranije izvestio da se oko 3.000 migranata od ranih jutarnjih časova nalazi na glavnoj međunarodnoj železničkoj stanici u Budimpešti i da su mnogi od njih proveli noć ispred glavnog ulaza koji čuva policija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: