"ZSO će omogućiti masovniji povratak raseljenih"

Ministar u Vladi Kosova zadužen za povratak Dalibor Jevtić ocenio je da se pitanje povratka raseljenih mora prioritetno naći na dnevnom redu svih vlada.

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2015.

16:19

Default images

Po njegovim rečima, buduća Zajednica srpskih opština (ZSO) će omogućiti masovniji povratak raseljenih na Kosovo.

Jevtić je kao poražavajuće ocenio to što se Kosovo vratilo smao deset odsto raseljenih i dodao da je "sedam stotina raseljenih koje ćemo vratiti ove godine, takođe poražavajuća činjenica".

"Uparavo ; iz tih razloga pokrenili smo ovu inicijativu za trajna rešenja povratka raseljenih. Želimo da se svi koji to žele, vrate na Kosovo u što kraćem roku", rekao je Jevtić novinarima u Gračanici, tokom Tehničke radne grupe o trajnim rešenjima za raseljene sa Kosova.

On je rekao da je mnogo razloga bezbednosne i ekonomske prirode, uzurpirana imovina, nedstatak poverenja u institucije, dovelo do toga da se nisu vratili oni koji su se sa Kosova raselili pre 16 godina.

Jevtić je najavio i izradu nacrta zakona o raseljenima koji će omogućiti njihov povratak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: