Prištinski mediji: Albanci i Srbi stoje dobro

Otvoreno je novo poglavlje u srpsko - albanskim odnosima, pišu prištinski mediji posle emisije ''Okruženje'' u kojoj su učestvovali srpski i albanski premijer.

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2015.

07:40

Default images
Foto: Tanjug

Štampa, elektronski mediji, kao i portali izvestili su sinoć odmah posle emitovanje emisije ''Okruženje'' da je debata bila sasvim korektna i konstatovali da ''oko pitanja Kosova i dalje ima velikog jaza''.

"Albanci i Srbi 'stoje dobro' i imaju mnogo bolje odnose, nego pre godinu dana, a ovakva debata trebalo je da bude pre 25 godina", piše prištinski "Expreš".

Taj list konstatatuje da su premijeri Albanije i Srbije ''transformisali politiku, a time i mentalitet društva''.

Analitičar međuetničkih odnosa iz Prištine Fatmir Šeholi ocenio je za Tanjug da sada niko ne bi govorio o ratovima, ubistvima, kidnapovanjima, silovanjima da je ranije bilo ovakvih nastupa državnika Srbije i Albanije.

''Ne bi niko govorio o tim teškim temama, već bismo se takmičili ko će sa što većim procentom smanjiti nezaposlenost ljudi i postići što veći progres i ekonomski razvoj'', rekao je Šeholi.

On je dodao da nikada nije kasno za razvoj ekonomije i da očekuje da se ovakvi razgovori nastave i kod albansko-srpske omladine i da nove generacije stvaraju mnogo bolju klimu i atmosferu za bolji zivot u EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: