Vreli prvi dan škole - 38 stepeni

U Srbiji će danas biti veoma toplo, s temperaturom do 38 stepeni Celzijusa, upozorio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2015.

01:00

Default images
Foto: Thinkstock

Duvaće povremeno jak vetar na jugu Banata, a u ostalim delovima zemlje slab i umeren. Najniža temperatura kretaće se od 14 do 24 stepena, a najviša dnevna od 35 do 38 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će biti sunčano i veoma toplo, uz slab i umeren vetar. Najniža temperatra biće oko 24 stepena, a najviša dnevna oko 37 stepeni.

U Srbiji će od srede do subote u većem delu zemlje biće pretežno sunčano i malo svežije, dok će na jugu i istoku i dalje biti veoma toplo.

Uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuje se kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. U subotu uveče na severu, a u nedelju i u ostalim krajevima očekuje se zahlađenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Od ponedeljka će biti promenljivo oblačno, sveže i uglavnom suvo.

Biometeorološka prognoza za utorak, 1. septembar 2015. godine:

Usled očekivanih biometeoroloških prilika, svim hroničnim bolesnicima se savetuje naročita opreznost. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu promenlјivog raspoloženja, malaksalosti i glavobolјe. Preporučuje se izbegavanje boravka na otvorenom tokom najtoplijeg dela dana, zaštita od UV zračenja i smanjena fizička aktivnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: