Mađarska: Zakrčen auto-put prema AUT, kolona 30 km

Na auto-putu u Mađarskoj prema Austriji formirana je kolona vozila dugačka 30 km, jer je Austrija pooštrila kontrole na granici zbog krijumčarenja izbeglica.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.08.2015.

10:00

Default images
Foto: Tanjug

Zbog povećanog broja putnika koji se vraćaju na zapad Evrope posle završetka letnjih odmora, na mađarskoj strani, pred nekadašnjim graničnom prelazom Nikelsdorf/Hegješhalom, kolona je dostigla 30 kilometara, prenosi austrijska državna televizija ORF.

Na prelazu Šopron-Klingenbah kolona je dostigla dužinu od šest kilometara, a na prelazu Kopohaza-Dojčkrojc četiri kilometra.

Pored auto-puta M1, u Mađarskoj je zakrčena i jedna sporedna saobraćajnica kojiavodi ka granici sa Austrijom, prenosi mađarska agenciji MTI.

Nove kontrole treba da se sprovode na svim međunarodnim glavnim saobraćajnicama, tako da će glavna težišta kontrola biti i prema Nemačkoj i Slovačkoj, u saradnji sa tamošnjim policijama.

Austrijska ministarka unutrašnjih poslova Joana Mikl-Lajtner izjavila je za ORF da je Austrija pooštrila kontrolu na istočnim granicama, nakon što je prošle nedelje u napuštenom kamionu na auto-putu u toj zemlji nađeno više od 70 mrtvih izbeglica koji su došli preko Mađarske.

Zahvaljujući pojačanoj kontroli vozila, austrijske vlasti otkrile su više od 200 izbeglica, a petoro ljudi je uhapšeno zbog krijumčarenja ljudi.

Austrija se na istoku graniči sa Mađarskom, Slovačkom, Slovenijom i Češkom Republikom.

U protekla tri dana mađarska policija je uhvatila 8.792 migranta koji su pokušali da uđu u Mađarsku, većinom preko Srbije.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: