Srpski gardisti na Tjenanmenu (FOTO)

Na generalnoj probi uoči vojne parade u Pekingu 3. septembra 75 gardista Vojske Srbije pokazalo je da je na visini zadatka, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.08.2015.

13:11

Default images
Foto: Tanjug

"S obzirom na to da je naš strojevi korak nešto zahtevniji od ostalih i da iziskuje daleko veći napor, u Peking smo došli dobro pripremljeni. Nemam nikakvu dilemu da ćemo na Tjenanmenu trgu pokazati svoje najbolje izdanje", komandant Gardijskog bataljona i Nacionalnog ešalona Vojske Srbije major Marko Marjanović.

Foto: Tanjug
Ministarstvo je navelo da srpski gardisti već više od dve nedelje, rame uz rame s vojnicima iz još 16 zemalja, obavljaju poslednje pripreme pred paradu kojom će Kina obeležiti 70 godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu i pobede u Oslobodilačkom ratu kineskog naroda nad Japanom.
Foto: Tanjug
Na dan parade prodefilovaće 67 pešadijskih, motornih i vazduhoplovnih podešalona, a među 17 stranih, u rukama majora Vladana Đirovića vijoriće se i srpska trobojka.
Foto: Tanjug
Tjenanmenom će tog dana marširati više od 12.000 oficira, podoficira i vojnika, nakon kojih će proći najsavremenije kinesko naoružanje i vojna oprema, piše u saopštenju.

Prema rečima organizatora, više od 80 procenata naoružanja i vojne opreme biće prvi put predstavljeno javnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: