Otkriven Putinov plan protiv Islamske države

Ruski ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov otkrio je plan predsednika Rusije Vladimira Putina za borbu protiv Islamske države.

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2015.

12:59

Default images
Foto: Getty Images

Kako piše list "Komersant", Lavrov je Putinov plan preneo državnom sekretaru SAD Džonu Keriju.

Ruska strana predlaže stvaranje široke koalicije u kojoj će učestvovati vojnici Sirije, Iraka i drugih zemalja regiona i Kurdi, rekao je Lavrov.

Objavljeno je da su Sjedinjene Američke Države usvojile novu strategiju prema Siriji po kojoj svaka pretnja "umerenoj opoziciji" može da posluži kao razlog za vojno mešanje Vašingtona.

Prema rečima Lavrova, ruska strana je naglasila nelegitimnost i kontraproduktivnost pristupa SAD, kada je pre godinu bilo objavljeno stvaranje koalicije za borbu protiv Islamske države u Iraku i Siriji i bio dobijen pristanak iračke Vlade, međutim akcioni plan nije bio dogovoren sa Damaskom.

Lavrov je ranije izjavio da Rusija pruža vojno-tehničku pomoć Siriji u borbi sa ID.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: