Nigerija: 71 žena spasena iz ruku Boko Harama

Nigerijski vojnici spasili su 71 devojčicu i ženu tokom vatrenog okršaja u kome je stradalo nekoliko militanata Boko harama, izjavili su vojni zvaničnici.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.07.2015.

21:17

Default images
Foto: Beta, AP

Neke od zarobljenih žena su bile u rukama ekstremista i duže od godinu dana.

Jedna mlada žena, Jagana Kijari, rekla je da je "samo čekala smrt", jer su džihadisti neprestano pretili svojim žrtvama da će ih ubiti.

Portparol nigerijske armije pukovnik I.T. Gusaj rekao je da je juče spaseno 12 ljudi, a danas 59, po selima 40-ak kilometara oko Maidugurija, najvećeg grada na severoistoku zemlje.

Stotine talaca oslobođeno je u martu kad je nigerijska vojska objavila da je povratila sve gradove koje je držao Boko haram. Ali ekstremisti su nastavili da pokreću samoubilačke bombaške napade iz udaljenijih sela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: