Još jedan apel da se ne putuje u Tunis

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ponovo je apelovalo na građane da ne putuju u Tunis zbog nestabilne bezbednosne situacije.

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2015.

15:38

Default images
Foto: Beta, AP

Osim toga, ministarstvo je one koji se tamo već nalaze pozvalo da se prijave ambasadi Srbije kako bi im, u slučaju potrebe, mogla pružiti konzularnu zašitu i pomoć.

"Usled veoma nestabilne bezbednosne situacije i potencijalne opasnosti od novih terorističkih napada, ponovo pozivamo državljane Republike Srbije da se uzdrže od putovanja u Tunis", saopšilo je Ministarstvo.

Državljanima Srbije koji se već nalaze u Tunisu, sugeriše se da, u cilju lične bezbednosti, maksimalno pojačaju mere opreza, poštuju uslove vanrednog stanja i da izbegavaju mesta masovnih okupljanja, kretanje izvan hotela i putovanja po zemlji u individualnoj režiji, navedeno je u saopštenju.

U slučaju daljeg pogoršanja bezbednosne situacije, turisti koji borave u Tunisu moraju biti spremni da u najkraćem roku napuste Tunis, upozorilo je Ministarstvo.

“Državljani Srbije u Tunisu treba, ukoliko to već nisu učinili, da prijave adrese i kontakt telefone ambasadi Republike Srbije u Tunisu, kako bi im se, u slučaju daljeg pogoršanja bezbednosne situacije, mogla pružiti hitna konzularna pomoć i zaštita”, navodi ministarstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: