Niš: Zbog bolničke infekcije samo hitne operacije

Na Klinici za opštu hirurgiju u Nišu, kod četiri pacijenta, od 119 uzorkovanih, utvrđeno je postojanje infekcije bakterijom klebsiela.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 28.07.2015.

14:05

Default images
Foto: Thinkstock

Oni su u stabilnom stanju i nisu životno ugroženi, rekao je načelnik Centra za kontrolu i prevenciju bolesti u Nišu dr Zoran Veličković.

Zbog bolničke infekcije, obavljaju se samo hitne operacije.

Po njegovim rečima radi se o tipičnoj bolničkoj infekciji bakterijom koja se, inače, nalazi u digestivnom traktu ljudi, ali ne sme da se nalazi tamo gde je izolovana.

"U nizu mera koje smo predložili, između ostalog, redukovali smo operacije i trenutno se rade samo hitni slučajevi. Preduzeli smo sve mere koje smanjuju mogućnost pojave novih slučajeva zaraženih, a očekujemo da ćemo sve rezultate analiza imati do kraja nedelje" rekao je Veličković.

Iz Uprave Kliničkog centra Niš zamolili su sve, "pogotovo one koji žele da skupljaju političke poene na zdravstvenom stanju pacijenata", da prestanu sa uzbunjivanjem javnosti i pacijenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: