Napadnut i opljačkan poznati beogradski advokat

Poznati beogradski advokat Marko Kastratović (42) povređen je nožem i opljačkan oko ponoći u haustoru zgrade na Vračaru u kojoj je njegova kancelarija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.07.2015.

13:45

Default images
Foto: YouTube

Kako navodi "Blic", Kastratovića, sina poznatog advokata Strahinje Kastratovića, napala su trojica zasad neidentifikovanih mladića.

Kastratović je rekao da su mu razbojnici ukrali torbicu u kojoj je pored ličnih dokumenata imao i novac.

Policija je po dolasku obavila uviđaj, a lekarske ekipe prevezle su povređenog advokata u Urgentni centar gde su mu konstatovane teže povrede. Policiji je rekao da misli da je napad bio nasumičan, kao i da mu niko u poslednje vreme nije pretio.

Kastratović je za "Blic" izjavio da su ga trojica mladića presrela kod poštanskih sandučića, da mu je jedan od njih prislonio nož na obraz, dok su dvojica čuvala stražu.

Kako kaže, on je pokušao da se odbrani, ali je posečen po ruci i uboden u butinu, posle čega su napadači pobegli.

Motivi napada nisu poznati.

Ministarstvo pravde osudilo napad

Ministarstvo pravde osudilo je napad na beogradskog advokata Marka Kastratovića, koji se dogodio noćas ispred ulaza u njergovu zgradu na Vračaru, i pozvalo nadležne državne organe da ispitaju sve relevantne činjenice, kako bi počinioci bili u što kraćem periodu privedeni pravdi.

Ministarstvo je u saopštenju naglasilo da svaki vid nasilja i nezakonitog ponašanja mora biti pravovremeno i efikasno procesuiran, a zatim i sankcionisan, kako bi se svim građanima, a posebno advokatima zbog prirode posla koji obavljaju u okviru pravosudnog sistema, obezbedila potpuna sloboda i sigurnost.

Ministarstvo pravde veruje da će nadležni državni organi u najkraćem periodu razjasniti sve okolnosti ovog incidenta, posebno uzimajući u vidu činjenicu da u skladu sa zakonom advokati predstavljaju lica koja obavljaju posao od posebnog značaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: