U napadu Boko Harama poginulo 20 ljudi

Najmanje 20 osoba poginulo je u bombaškom napadu, koji se pripisuje ekstremistima iz Boko Harama, na prostorije lokalnih vlasti u Zariji, na severu Nigerije.

Izvor: B92

Utorak, 07.07.2015.

14:37

Default images
Foto: Beta/AP

"Najmanje 20 osoba poginulo je terorističkom bombaškom napadu", izjavio je guverner nigerijske savezne države Kaduna, Nisr Ahmed el Rufai.

Eksplozija se dogodila u kancelariji lokalne samouprave u trenutku kada su u zgradu ulazili zaposleni.

Niko još nije preuzeo odgovornost za napad ali se sumnja u Boko Haram, koji je veoma aktivan na tom području Nigerije.

Ti napadi su poslednji u nizu u Nigeriji za koje se smatra da je odgovoran Boko haram, koji je ubio oko 200 osoba prošle nedelje.

Boko haram je povećao napade posle poziva džihadista iz Islamske države, čije su pristalice, da sprovode još više napada za vreme muslimanskog posta Ramazana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: