KG: U požaru uništena sva inspekcijska arhiva

U požaru koji je izbio u zgradi gradske uprave Kragujevca uništena je kompletna arhiva građevinske, komunalne i inspekcije za saobraćaj i puteve.

Izvor: B92

Utorak, 07.07.2015.

18:18

Default images
Foto: B92

Kako je saopšteno iz gradske uprave, Gradsko veće Kragujevca formiralo je, na vanrednoj sednici, Komisiju za utvrđivanje i procenu štete nastale usled požara.

Zadatak komisije, koja će brojati 15 članova, jeste da u najkraćem roku utvrdi procenu štete i predloži mere za sanaciju.

Načelnici gradskih uprava i drugi rukovodioci organizacionih jednica u obavezi su da do 8.jula do 15 časova Komisiji dostave izveštaje o oštećenjima.

Na sednici se čulo i da je otežan rad uprave za finansije koja se nalazi na četvrtom spratu, zbog velike količine vode koja je prodrla u kancelariji i isključene struje, ali da arhiva te uprave nije uništena.

Brzom intervencijom vatrogasaca juče je sprečeno je širenje vatre, izjavio je Tanjugu načelnik Uprave za vanredne situacije Zoran Kočović i naveo da nema povređenih.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je u izjavi Tanjugu rekao da je požar izbio u kancelarijama građevinske inspekcije i da su goreli registri arhiva i drugi papiri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: