Bagdad: Bomba ispala iz aviona, civili stradali

Najmanje devet civila poginulo je danas u Bagdadu kada je iz iračkog aviona ispala bomba, saopštili su irački bezbednosni i lekarski zvaničnici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2015.

13:09

Default images

Bomba je ispala iz iračkog vojnog aviona "Suhoj" i pala na prestonički istočni deo Novi Bagdad zbog "tehničkog problema" i ubila najmanje devet ljudi, a povređeno je na desetine drugih, prenela je agencija AP.

"Jedna od bombi zaglavila se zbog tehničkog problema i tokom vraćanja aviona u (vojnu) bazu, pala je na tri kuće u bagdadskom naselju Džadidi", naveo je portparol iračke vojske, brigadni general Sad Man u saopštenju, dodaje AFP.

Avion se vraćao iz akcije kada se dogodila nesreća, dodaje Man.

Irački zvaničnici su rekli da se bombardovanje dogodio u blizini prestoničke vazduhoplovne baze Rašid.

Rusija i Iran isporučili su Iraku vojne avione tipa "Suhoj Su-25 prošle godine u nameri da ojača svoje "mlado vazduhoplovstvo" u borbi protiv džihadista Islamske države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: