Kandahar: Motocikl s bombama ubio četvoro

Najmanje četiri osobe, uključujući i policajca, ubijeni su u nedelju, a 13 ljudi je ranjeno, u eksploziji motocikla sa bombama u Kandaharu na jugu Avganistana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2015.

07:00

Default images
Foto: Beta/AP/Ilustracija

U tom trenutku je pored motocikla prolazilo policijsko vozilo, saopštili su avganistanski zvaničnici.

U Kandaharu je, inače, talibansko uporište.

Portparol guvernera Samim Hpalvak rekao je da je motocikl bio prepun bombi, koje su daljinski detonirane.

Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad, koji se desio usred porasta nasilja u Avganistanu, uklučujući i Kabul, prenosi AFP.

Talibanski pobunjenici pokrenuli su ofanzivu u zemlji, krajem aprila, pojačavajući napade na vladu i inostrane ciljeve i očekuje se da će ovo biti najkrvavija sezona borbi u deceniji.

Prema podacima UN, u prva četiri meseca ove godine, u Avganistanu je ubijeno oko 1.000 civila, što je oštar skok u odnosu na isti period prošle godine.

Borbena misija NATO-a u Avganistanu, zvanično je završena lane u decembru, ali manji kontigent stranih snaga od oko 12.500 ljudi, uglavnom američkih vojnika, ostao je da pruža podršku snagama lokalne bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: