Organizacija bliska ID kriva za rakete na Izrael

Organizacija Sinajska provincija, povezana s Islamskom državom, preuzela je odgovornost za ispaljivanje rakata tipa "grad" na Izrael.

Izvor: B92

Subota, 04.07.2015.

00:49

Default images
Foto: Tanjug, AP

Izraelske bezbednosne snage rekle su nešto ranije da su dve rakete pale na otvoreno područje u regionu Negev na jugu Izraela. Štete i povreda nije bilo.

Oglasile su se sirene za vazdušnu uzbunu kraj granice Pojasa Gaze nakon čega su bezbednosnee snage počele da traže projaktile. Obe rakete su posle locirane.

Izrael u međuvremenu i dalje sprovodi mere visoke pripravnosti zbog terorističkih napada na Sinaju ove nedelje i zatvorio je jutros jedan put blizu izraelsko egipatske granice.

Jedan od napada u Egiptu izveden je samo četiri kilometra od granice s Izraelom, rekao je jedan izraelski oficir. U znak odgovora izraelska vojska je pojačala obaveštajni rad u tom podfručju.

Strahujući od prelivanja sukoba iz Egipta, izraelska armija pojačala je prisustvo na granici s tom zemljom nakon što su u sredu desetine ljudi ubijene u terorističkim napadima.

Odgovornost za napade, na čijoj su meti bili egipatski vojnici, preuzela je organizacija Ansar Bajt al-Makdis, povezana s Islamskom državom, podsećaju izraelski mediji i dodaju da je u znak odgovora izraelska vojska razmestila dodatne vojnike i da operiše u visokoj pripravnosti. Armija nadgleda sukobe u Egiptu koristeći bespilotne letelice, javio je izraelski radio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: