Zapadna obala: Uhapšeno 100 hamasovaca

Palestinska uprava uhapsila je 100 članova Hamasa u najvećoj operaciji hapšenja te vrste na Zapadnoj obali, javile su agencije.

Izvor: B92

Petak, 03.07.2015.

09:45

Default images
Foto: Beta/AP/Ilustracija

To najveće hapšenje od 2007. godine, kada su hamasovci silom preuzeli vlast na drugoj palestinskoj teritoriji -Pojasu Gaze od snaga lojalnih sekularnom Fatahu palestinskog predsednika Mahmuda Abasa.

Od tada je Fatah dominirao samo na Zapadnoj obali.

Portparol Hamasa Husam Badran naveo je u saopštenju da hapšenje ima za cilj da zaustavi nedavni talas smrtonosnih napade na Izraelce.

On je optužio palestinske bezbednosne snage da rade za Izrael i rekao da ta militantna grupa smatra Abasa lično odgovornim, dodavši da će Hamas nastaviti napade na Izraelce na Zapadnoj obali, preneo je Asošijeted pres.

PU nije do sada ništa komentarisala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: