Haradinaj: Specijalni sud sa lokalnim ekspertima

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj predložio je da Kosovo formira specijalni sud za ratne zločine koga bi činili lokalni eksperti.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.07.2015.

22:23

Default images
Foto: Beta/AP

Haradinaj je u inervjuu prištinskom "Blicu", posle reizbora za predsednika stranke, izneo svoj predlog za formiranje specijalnog suda za ratne zločine OVK koji bi, kako tvrdi, uskladio i zahtev za razmatranje sumnji iz Izveštaja bivšeg izvestioca Saveta Evrope Martija i istraga specijalnog tužioca EU Vilijamsona.

"Kosovo će doneti odluku da formira Specijalni Sud za ratne zločine, sud koji nije selektivan, kojeg čine lokalni eksperti, u okviru tog suda biće osnivano posebno odelenje koje će se baviti onim što je Marti pisao, ali i istraga Viljamsona. Ovo posebno odelenje, u okviru našeg suda za ratne zločine, može da uključi i medjunarodne eksperte".

Prema njegovim rečima, taj sud bi "bio apsolutno bezbedan u nekoj sigurnoj zoni na Kosovu i imao bi i podršku KFOR-a ili NATO-a.

Haradinaj je ocenio da bi ponovno izglasavnje zakona u parlamentu, koji bi omogućio formiranje specijalnog suda o zločinima OVK, značilo kraj demokratije na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: