MUP: Kod Srba tone kokaina, milioni evra (FOTO)

MUP Srbije je objavio fotografije napravljene posle izvršenja akcije “Vinetu“ u kojoj je zaplenjena velika količina kokaina, a uhapšeni su državljani Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.07.2015.

15:57

Default images
foto: MUP

Španska policija zaplenila je 3,5 tona kokaina i 9,3 miliona evra i razbila međunarodnu grupu krijumčara droge, među kojima ima i Srba, saopšteno je ranije u toku dana u Madridu.

foto: MUP
U akciji pripremanoj dve godine uhapšeno je 69 lica. Od toga 15 je uhapšeno u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj, 26 u Španiji, a 28 u Portugalu.
foto: MUP
Kako je saopšteno, sedište grupe je bilo u Madridu, a za uvoz droge pomorskim putem iz Latinske Amerike bili su zaduženi Srbi, "bivši pripadnici vojske".
foto: MUP
Među onima koji su uhapšeni u Madridu jeste i vođa kartela, koji je u javnosti bio poznat kao fudbalski menadžer i čovek koji živi u luksuzu, a u njegovoj madridskoj vili je pronađeno 773.000 evra u gotovini.
foto: MUP
Madrid i Valensija su bili baze i "odskočna daska" za drogu, bivši vojnici iz Srbije su bili zaduženi za pomorske kanale krijumčarenja droge, dok se u Lisabonu, Madridu i Vigu prao novac i plaćalo proizvođačima narkotika u Južnoj Americi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: