Odron u CG blokirao put ka moru

Na putu prema crnogorskom primorju deo od Slijepač mosta do Mojkovca obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.

Izvor: Vijesti, Tanjug

Sreda, 01.07.2015.

17:42

Default images
Thinkstock

Saobraćaj na magistralnom putu Bijelo Polje – Mojkovac potpuno je prekinut do četvrtka, saznaju "Vijesti" iz Auto-moto saveza Crne Gore.

Do tada saobraćaj će biti preusmeravan na na alternativne puteve Đurđevića Tara i Pljevlja.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, saobraćaj je obustavljen zbog odrona stena i zemlje na magistralnom putu.

“Građani koji putuju do Bijelog Polja, Berana i Rožaja mogu da koriste granične prelaze Gostun i Špiljani, dok je alternativni put za putnike ka primorju granični prelaz Jabuka“, saopštio je Biro MUP-a za saradnju s medijima.

U sredu oko 6.30 časova u mestu Slijepač most na magistralnom putu Bijelo Polje – Mojkovac odronio se velik deo brda, koje se sručilo i zatrpalo magistralni put.

Na sreću, povređenih nije bilo, niti je u tom trenutku bilo automobila na tom delu puta.

Deo brda na mestu na kom se desio odron uklonjen je proteklih dana izvođenjem radova na sanaciji magistralnog puta i izgradnji treće saobraćajne trake u dužini 2,2 km.

Direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača je kazao da su na terenu ekipe geologa, projektanata i inženjera i da zajedno traže najbolje rešenje za nastali problem odrona kako bi se saobraćaj uspostavio u potpunosti.

“Čekamo ekipe minera koje će morati da uklone deo brda kako bi izbegli dalje obrušavanje i od toga zavisi i vreme zatvaranja puta za saobraćaj. Čitav ovaj teren je podložan odronima i to je i razlog sanacije ovog dela puta, kako bi trajno rešili taj problem“, kazao je Parača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: