SAD uklonile Kubu sa "crne liste"

Stejt department je saopštio da su Sjedinjene Američke Države zvanično uklonile Kubu sa liste zemalja koje sponzorišu terorizam.

Izvor: RTS, Tanjug

Petak, 29.05.2015.

17:37

Default images
Foto: Beta/AP

Skidanje Kube sa liste zemalja koje sponzorišu terorizam predstavlja uklanjanje još jedne prepreke na putu ka obnavljanju odnosa između dve zemlje nakon 54 godine, prenosi Rojters.

Naime, kubanski predsednik Raul Kastro nedavno je rekao da će Havana i Vašington razmeniti ambasadore kada Kuba krajem meseca bude uklonjena sa američke "crne liste" država koje sponzorišu terorizam.

SAD su odavno prestale da aktivno optužuju Kubu za podršku terorizmu, poseća američka agencija i dodaje da je Kuba bila jedna od četiri zemlje na pomenutoj američkoj listi, zajedno s Iranom, Sudanom i Sirijom.

Američki i kubanski zvaničnici već razgovaraju o obnovi diplomatskih odnosa, što se smatra istorijskim događajem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: