Ukrali bankomat od 600 kg

U noći između srede i četvrtka dogodila se nesvakidašnja krađa u Splitu, kada su lopovi ukrali ceo bankomat Kreditne banke Zagreb, prenosi Slobodna Dalmacija.

Izvor: B92

Petak, 29.05.2015.

13:07

Default images
Foto: Freeimages

Ukradeni bankomat težak je oko 600 kilograma i u akciji je najverovatnije učestvovala ’’kompletna infrastruktura’’ sa više aktera i priručnim uređajima.

Iz splitske policije sumnjaju da je uređaj ’’iščupan’’ sajlom. U bankomatu je bilo 50.000 kuna što je negde oko 800.000 dinara.

Mehanizam rada je da lopovi dođu sa terencem ili jačim automobilom kojeivozač doveze u rikverc do ulaza, a jedan od njih za to vreme obije ulazna vrata.

Bankomat se omota čeličnom sajlom zakačenom za automobilsku kuku za vuču i tako se izvuče, a potom se principom poluge ukrca u vozilo.

Noćna “akcija” liči na oslobađanja zatvorenika na američkom Divljem zapadu samo što su umesto terenca i sajle tada akteri bili konj i konopac.

Sličan pokušaj dogodio se 15. maja, ali tada lopovi nisu uspeli da odvuku bankomat. Oni su u svom prvom pokušaju metalnom polugom otvorili pomična ulazna vrata supermarketa “Konzuma” i ušli u predvorje centra i baš su ciljali na isti bankomat Kreditne banke Zagreb.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: