Zvanično - napad u Zvorniku terorizam

Tužilaštvo BiH definitivno je okvalifikovalo napad u Zvorniku kao teroristički akt, rekao je ministar bezbednosti te zemlje Dragan Mektić.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2015.

12:44

Default images
foto: Tanjug

On je naveo da je Ministarstvo sačinilo informaciju o napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji se dogodio krajem aprila kada je ubijen jedan, a ranjena dva policajca, dok je napadač likvidiran u razmeni vatre.

Uoči sednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH, koji će raspravljati o toj informaciji, Mektić je kazao novinarima da je sačinjena i informacija o akciji Ministarstva unutrašnjih poslova RS kodnog naziva "Ruben", u kojoj je uhapšeno više osoba pod sumnjom da su spremali terorističke napade na institucije RS i njihove predstavnike.

Parlament će raspravljati i o tome i doneti određene zaključke, dodao je ministar.

On je naglasio da je insistirao da se skinu sve oznake tajnosti s ovih dokumenata kako bi javnost bila upoznata sa svim detaljima jer sve o tim događajima treba da bude transparentno.

Mektić je dodao da je Ministarstvo predložilo Parlamentu i određene mere koje se odnose na suprostavljanje terorizmu u BiH i pretpostavlja da će biti usvojene.

"Najvažnije je da priznamo da imamo problem terorizma u BiH. Ako to priznamo, ubeđen sam da ćemo naći odgovarajuće mere. Intenzivno radimo u Ministarstvu na dokumentu koji će ponuditi odgovor na pitanje kako se suprotstaviti terorizmu", kazao je Mektić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: