DSS: Da izađemo iz vlasti u BG

Gradska vlast u Beogradu uskoro bi mogla da ostane bez trećeg partnera DSS-a, mišljenje je predsednice DSS Sande Rašković Ivić.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2015.

14:27

Default images
foto: Tanjug

Sa druge strane gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je krajnje vreme da DSS odluči šta želi.

Predsednica DSS-a kritikovala je leks specijalis za “Beograd na vodi” i jos nekoliko projekata koji se realizuju u Beogradu, u kome je partija na cijem je celu na vlasti.

“To je neprihvatljiva situacija. Neka reše hoće ili neće da budu na vlasti. Ako hoće onda svi zajedno guramo projekte, a ako neće doviđenja, prijatno”, rekao je Mali, a na pitanje da li to znači da gradska vlast neće prva zatvarati vrata DSS, rekao je da “u ovom trenutku neće”.

Ipak, čini se da će vrata gradske vlasti sam sebi zatvoriti upravo DSS. O tome će se narednih dana najpre izjasniti Gradski odbor stranke, a potom i Predsedništvo.

“Znam kakva će biti odluka Predsedništva, ali neću prejudicirati. Mislim da nikako ne bi trebalo da ostanemo u gradskoj vlasti, ali hajde da saslušamo sve strane. Treba da se opredelimo da li ćemo biti riba ili devojka, da li ćemo biti opozicija ili ćemo biti delimična opozicija”, navodi Rašković Ivić.

Zamenik gradonačelnika Beograda iz DSS-a sumnja da stranačke kolege spinovima hoće da ga diskredituju.

“Ta saradnja je išla svojim tokom i ne bih ja sada... Od subode i Odbora saradnje ne ide više svojim tokom”, kaže Andreja Mladenović.

Uskoro bi moglo da bude poznato hoće li pobediti stav predsedsedništva ili gradskog odbora DSS-a. Čak i ukoliko napuste gradsku vlast, to ne može ugroziti njeno dalje funkcionisanje budući da naprednjaci imaju većinu. U ovom trenutku vlast u Beogradu čine SNS, SPS i DSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: