Niš: Nema kasetnih bombi oko aerodroma

Demineri organizacije "Stop mine“ sa Pala pregledali su kompletno područje sela Popovca pored niškog aerodroma "Konstantin Veliki“.

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2015.

19:55

Default images
ilustracija: Tanjug

Na ovoj lokaciji nisu pronašli ni jednu minu niti kasetnu bombu, rekao je za Betu direktor Centra za razminiranje Srbije Branislav Jovanović.

On je istakao da je oko 60.000 kvadratnih metara u selu Popovac pregledano jer je u neposrednoj blizini te lokacije pronađena kasetna bomba zaostala posle NATO bombardovanja 1999. godine

Jovanović je izjavio da je uporedo s razminiranjem dela Popovca koji se graniči sa aerodromom, pregledana i okolina ovog mesta.

"Zaposleni u Centru za razminiranje i nevladina organizacija Norveška narodna pomoć zajednički su pregledali ostalo područje Popovca. Ustanovljeno je da nema potrebe da se obavlja razminiranje jer nema zaostalih eksplozivnih naprava“, rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, rizičnim područjem u Nišu smatra se još jedino naselje Medoševac.

"Radi se o prostoru od oko 160.000 kvadratnih metara za koji se priprema projekat razminiranja. Ima indicija da bi taj projekat mogao da bude realizovan do kraja godine“, naglasio je Jovanović.

On je podsetio da je projekat razminiranja Popovca uradio Centar za razminiranje uz finansijsku podršku SAD i Fondacije za jačanje bezbednosti ljudi iz Slovenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: