Skoplje: Treći susret bez zaključaka

Treći susret lidera četiri najveće makedonske partije, VMRO-DPMNE, DUI, SDSM-a i DPA, završen je u Skoplju bez konkretnih zaključaka.

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2015.

16:54

Default images
Foto: Thinkstock

Makedonski mediji su preneli da su lideri VMRO-DPMNE Nikola Gruevski i opozionog SDSM-a Zoran Zaev informisali Ali Ahmetija (DUI) i Menduha Tačija (DPA) o pregovorima koje su oni imali sa predstavnicima EU u Strazburu prošle sedmice.

Današnji susret je završen a da okviri pregovora o prevazilaženju višemesečne političke krize u Makedoniji, najveće od njene nezavisnosti, nisu dogovoreni.

Posle višečasovnog susreta iza zatvorenih vrata, Gruevski, Ahmeti i Tači nisu davali izjave.

Zaev je novinarima rekao da očekuje da je nastavak pregovora dogovoren za početak naredne sedmice.

U međuvremenu Zaev je najavio da će nastaviti sa objavljivanjem "medijski bombi" u okviru projekta Istina o Makedoniji koji, kako tvrdi, govore o umešanosti aktuelne vlasti u korupciju i kriminal.

Nove "medijske bombe", najavio je Zaev biće predstavljene ispred zgrade vlade gde aktivisti SDSM-a i predstavnici udruženja građana kampuju od 17. maja, kada je održan veliki antivladin miting na kojem je traženo da Gruevski podnese ostavku.

Istovremeno, ispred zgrade Sobranja kampuju pristalice Gruevskog koji su tu od 18. maja, kada je održan veliki miting podrške premijeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: