Uručenje odlikovanja porodici Mehić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručiće danas porodici nastradalog pilota Omera Mehića Zlatnu medalju za hrabrost "Miloš Obilić“.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.05.2015.

00:34

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Medalja za hrabrost porodici Mehić biće uručena u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Nikolić je 8. aprila doneo Ukaz o odlikovanju pripadnika Vojske Srbije i medicinskog osoblja, koji su tragično nastradali u helikopterskoj nesreći 13. marta 2015. godine.

Na inicijativu predsednika Srbije, za ispoljenu izvanrednu ličnu hrabrost i samopregor u spasavanju ljudskih života u izuzetno opasnoj situaciji, Zlatnom medaljom za hrabrost "Miloš Obilić“ posthumno su odlikovani: major avijacije Omer Mehić, kapetan avijacije Milovan DJukarić, zastavnik Nebojša Drajić, zastavnik Ivan Miladinović, lekar dr Dževad Ljajić i medicinski tehničar Miroslav Veselinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: