Mihajlović: Gde je 65 miliona evra?

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je da se mora istražiti gde je nestalo 65 miliona evra za remont vagona Železnica Srbije i da očekuje istragu.

Izvor: B92

Utorak, 21.04.2015.

14:16

Default images
Foto: Beta

Kako je rekla u Skupštini Srbije, Savet za borbu protiv korupcije utvrdio je da je budžet Srbije oštećen za 65 miliona evra kroz nenamenski potrošen novac namenjen za nabavku i remont vagona od 2005. do 2014. godine.

"Moramo da dobijemo izveštaj o tome šta se desilo, gde je novac i ko ga je potrošio, ali moram da vas upozorim da će biti druga imena i neke druge političke partije vezane za to”", rekla je Mihajlovićeva i dodala da je izveštaj Saveta odmah prosleđen MUP-u Srbije, od koga se očekuje da to ispita.

“Treba da odgovaraju svi, a da li će biti jedan ili pet iz SNS ili će biti 10 iz DS, to ćemo da vidimo”, rekla je Mihajlovićeva i naglasila da u periodu od 2005. do 2014. ljudi iz SNS nisu bili u Železnicama Srbije.

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović pohvalio je Vladu Srbije zato što je direktor Železnica Srbije Miroslav Stojčić izabran na javnom konkursu kao profesionalac s dugogodišnjim iskustvom u tom preduzeću, ali je upozorio da reforme železnice ne smeju da budu pokriće za malverzacijske korake.

On je naveo i da zaposlene u Železnici zabrinjava to što se pri podeli u nova preduzeća favorizovala Direkcija za infrastrukturu.

“U ostale firme radnici su raspoređivani kao po kazni. Podela se nije radila po potrebama firmi i postojećim kadrovima već po tome ko ima jaču vezu”, rekao je Stefanović, ali je ministarka Mihajlović odbacila te navode i istakla da su radnici raspoređivani prema pozicijama na kojima već rade.

Poslanik Nove stranke Zoran Živković rekao je da su Železnice Srbije “jedno nerešeno preduzeće koje pravi gubitke poslednjih 40 godina”.

Prema njegovim rečima, realnost je da ima 1.000 mašinovođa i 100 lokomotiva koje mogu da učestvuju u saobraćaju, te da su neophodne reforme, kako bi se to preduzeće podelilo i tu, kako je rekao, postoji podrška Nove stranke.

On je rekao i da ne treba politizovati pitanje odgovornosti za pronevere u Železnicama Srbije.

“Pitanje ko je kad bio na vlasti teško da može da nam pomogne. Treba kazniti krivce imenom i prezimenom i da neko od tih krivaca konačno završi u zatvoru”, rekao je Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: