Privođenje stvarno ili političko?

Privođenje tri odbornika Demokratske stranke u Skupštini opštine Smederevska Palanka tema je oko koje se prepiru demokrate i naprednjaci.

Izvor: B92

Subota, 18.04.2015.

16:30

Default images

Sredinom nedelje, u toku Skupštinske sednice,odbornici su privedeni na saslušanje u policiju.

Kao razlog čitave situacije navode se malverzacije u opštinskom budžetu.

Privođenje odbornika predsednik opstinskog odbora Demokratske stranke u Smedervskoj Palanci tumači kao deo onoga što Srpska napredna Stranka radi u poslednje četiri godine, a to je uvođenje mraka u sveslobodne demokratske institucije.

Ovo je samo nastavak pritiska dodao je.

"Na svim mestima gde Demokratska stranka beleži dobre i zapažene rezultate, Srpska napredna stranka na taj naš uspeh odgovara jednim vandalskim činom. To što radi SNS je zaista nezabeleženo, tako se samo ponašala nacistička partija Nemačka tridesetih godina i ovom prilikom moguda apelujem na SNS da ne radi to. DS se nije plašio ni 2000. godine, ni 90 ih godina. Nećemo se sigurno plašiti ni sada, rekao je predsedenik OD DS-a Smederevska Palanka Radoslav Milojičić".

Na komentare demokrata da je privođenje odbornika čisto politicki čin koji ima za cilj narušavanje skupštinske većine, naprednjaci su rekli da uopšte ne razmišljaju u tom smeru.

"Mi nemamo nameru da pravimo odborničku većinu kao što se to radi u nekim drugim gradovima. Mi smo pre mesec dana isključili dva odbornika SNS-a iz stranke jer SNS u Smedervskoj Palanci misli, a takav je i stav vrha stranke, da nikakvo prekomponovanje vlasti ne bi donelo bilo kakvu dobrobit građanima Palanke, rekao je predsednik OD SNS-a Smederevska Palanka".

Trenutna događanja u Smederevskoj Palanci su rezultat dugogodišnjijh problema uzrokovanih lošim rukovođenjem opštine i budžetskih sredstava, objašnjavaju naprednjaci.

"Sve osnovne škole su u blokadi, vodovod je u blokadi, predškolska ustanova jeu blokadi. Jedino u blokadi nije fudbalski klub. Tako da bih ja ovde izbegao pitanje politike već bih ostavio da državni organi rade svoj posao", rekao je predsednik OD SNS-a Smederevska Palanka Dejan Nektarijević

U telefonskom razgovoru iz Smederevske policijske uprave je za B92 rečeno da nemaju saznanja o bilo kakavom privođenju odbornika.

Rečeno nam je i da sva pitanja pošaljemo elektronskom poštom.

Odgovore još nismo dobili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: