"Snimke nesreće predati vlastima"

Glavni istražitelj pada aviona nemačke kompanije "Džerman vings", tužilac Bris Roben pozvao je svakog ko poseduje snimak nesreće da ga preda vlastima.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2015.

11:23

Default images
foto: Beta/AP

On je uputio apel nakon što su mediji objavili da su imali uvid u video-snimak na kojem su zabeleženi poslednji trenuci pre tragedije.

Robin je rekao da video-snimci nesreće još nisu zvaničan deo istrage, ali da svako ko poseduje snimak "mora odmah da ga preda istražiteljima", preneo je AFP.

"Video-snimak sa mobilnog telefona "toliko je haotičan da je teško identifikovati ljude, ali zvuci i vrištanje putnika jasno svedoče da su oni bili svesni šta će im se dogoditi", objavio je francuski list "Pari mač", koji je, kao i nemački "Bild", uspeo da pribavi snimak.

Kako se snimak bliži kraju, posle snažnog udara, jačeg od ostalih, vrištanje je sve glasnije, a zatim je nastupila tišina, preneo je CNN.

Na mestu nesreće u francuskim Alpima, istražitelji su danas saopštili da su završili prikupljanje posmrtnih ostataka nastradalih.

Istražitelji "će nastaviti potragu za telima, ali na mestu nesreće više nema vidljivih posmrtnih ostataka", rekao je pukovnik Žan-Mark Menišini.

Poručnik Lik Pusel je rekao da sve što je ostalo jesu "stvari i delovi metala".

Zvaničnici iz nacionalne kriminalističke laboratorije iiz okoline Pariza navode da će biti potrebno nekoliko meseci za završetak mukotrpnog procesa identifikacije i da tela nastradalih budu vraćena porodicama, preneo je AP.

Istražitelji veruju da je kopilot Andreas Lubic namerno srušio avion i pokušavaju da utvrde razlog.

Izvršni direktori "Lufthanze" i njenog niskotarifnog ogranka "Džerman vings" doputovali su danas u Sen-lez-Alp, na mesto pogibije 150 putnika i članova posade "erbasa A320".

"Lufthanza" je u utorak saopštila da je znala da je Lubic patio od "ozbiljne depresije" pre nego što je završio obuku leta u nemačkoj kompaniji, ali da je na svim medicinskim testovima nakon toga prošao.

Avion "erbas A-320" srušio se 24. marta u Alpima na jugu Francuske, 100 kilometara severno od Nice, dok je leteo iz Barselone u Dizeldorf, a u nesreći su poginuili svih 144 putnika i šestoro članova posade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: