"Napredak, ali nismo pobedili ID"

Američki sekretar odbrane Ešton Karter naveo je da kampanja protiv Islamske države dobro napreduje, ali da je rano proglasiti pobedu.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2015.

08:46

Default images
foto: Beta/AP

On je kao veliki uspeh izdvojio odslobađanje rodnog grada Sadama Huseina, Tikrita, koji su uspele da preuzmu bezbednosne snage Iraka.

“Mislim da je isuviše rano da kažemo da pobeđujemo, ali smatram da smo Islamskoj državi sigurno naneli nogo štete. Ključno je da lokalne snage uspeju da nastave da pobeđuju u sukobima sa teroristima“, naveo je Karter.

Vojska Iraka je uspela da povrati Tikrit posle više od mesec dana teških borbi. Premijer Iraka Hajder al-Abadi je zatražio od koalicionih snaga da bombarduju položaje džihadista, što je dovelo do njihovog povlačenja.

“Uspeh sa eksperimentom u Tikritu će biti ponovljen u ostalim delovima“, naveo je Al-Abadi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: