"Stranke okupirale administraciju"

Zaštitnik građana Saša Janković rekao je u Nišu da su političke stranke okupirale administraciju i da u administraciji nema depolitizacije.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2015.

15:02

Default images
Foto: B92

"Vlada populizam, zapošljava se veliki broj ljudi, daju im se male plate, a sa malim platama ne traže se rezultati rada i odgovornost", rekao je Janković novinarima u Nišu, navodeći da se građani još najviše žale zaštitniku građana na sporost administracije.

Građani se žale na potpuno besmislene procedure, zbog odgovora administracije na koji čekaju mesecima, godinama, na rešenja bez obrazloženja, rekao je Janković koji je učestvovao na tribini na Pravnom fakultetu u Nišu o pravima građana u Srbiji.

Zaštitnik građana je napomenuo da se sistemska rešenja za navedene probleme u suštini znaju i da je za ta rešenja nadležno Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Previše je strategija, akcionih planova, novih zakona, podzakonskih akata, administracija zna kada ne radi dobro, a ono što nedostaje je da administracija bude sankcionisana kada ne radi dobro, rekao je Janković.

U administraciji, prema njegovim rečima, treba da napreduju kvalitetni kadrovi, a ne partijski kadrovi.

Da može bolje pokazuje podatak da u 90 odsto postupaka u kojima je utvrđena nepravilnost, državni organi i organi lokalne samouprave otklanjaju taj propust, naveo je Zaštitnik građana.

Tribinu na Pravnom fakultetu u Nišu organizovala je studentska organizacija "Prava studentska priča", a tribina je bila otvorena za studente, profesore i građane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: