Borac ID iz BiH poginuo u Siriji

Državljanin BiH Denis Delanović poginuo je u Siriji boreći se na strani terorističke organizacije Islamska država, prenosi Jutarnji list.

Izvor: B92

Subota, 28.03.2015.

22:16

Default images

Hrvatski dnevnik na svom portalu navodi da je Delanović poginuo zajedno sa 11 državljana Nemačke u borbama za osvajanje jednog kurdskog sela.

Kako ističe portal “Vijesti umeta“, koji promoviše radikalne islamističke grupe, Delanović je u Siriju stigao pre osam meseci, a po tvrdnjama njegovih saboraca ranjavan je u borbama za sirijski grad Kobane.

Prema ranijim medijskim navodima Delanović se pominjao i u izveštaju o akciji “Damask“ koju sprovode vlasti BiH u cilju razbijanja mreže vrbovanja boraca Islamske države.

U toj akciji je uhapšen Bilal Bosnić, neformalni vođa vehabijskog pokreta protiv koga se u BiH vodi sudski postupak zbog podrške terorizmu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: