Tužilaštvo: Nismo dobili izveštaj

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštava da im do sada nisu stigli nikakvi izveštaji stručnih komisija za ispitivanje uzroka pada vojnog helikoptera.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.03.2015.

14:05

Default images
Foto: Tanjug

Komisija za ispitivanje pada helikoptera Mi-17, koju je formirao načelnik Generalštaba Vojske Srbije, završila je rad i podneće izveštaj zameniku višeg javnog tužioca u Beogradu, saopšteno je juče iz Ministarstva odbrane.

Kako je Beti rečeno, Tužilaštvo preduzima radnje u okviru predistražnog postupka na utvrđivanju svih činjnica vezanih za ovaj događaj.

"Postupajući zamenik javnog tužioca izvršio je uviđaj, očekuju se izveštaji komisija, prikupljaju se i proveravaju i drugi podaci (od Kontrole leta i dr.), na osnovu kojih će Javno tužilaštvo doneti odluku da li postoji osnovana sumnja da je izvršeno krivično delo čija je posledica pad helikoptera sa smrtnom posledicom više osoba",
rečeno je Beti u Tužilaštvu.

Ukazali su da sadržaj pojedinih akata, izveštaja i iskaza eventualno osumnjičenih osoba, svedoka i veštaka, Tužilaštvo zbog tajnosti istrage neće saopštavati medijima.

Komisija za ispitivanje pada helikoptera Mi-17, koju je formirao načelnik Generalštaba Vojske Srbije, juče je saopštila da je završila rad i da će izveštaj podneti zameniku Višeg javnog tužioca u Beogradu.

Komisija je imala zadatak da utvrdi okolnosti udesa helikoptera Mi-17, u petak 13. marta u kojem je poginulo sedam ljudi, i eventualnu odgovornost vojne organizacije.

U sastavu Komisije bila su šestorica pripadnika Vojske Srbije, eksperti za relevantne oblasti - od upotrebe snaga, preko održavanja vazduhoplova do osposobljenosti posade.

Po zahtevu zamenika višeg javnog tužioca u Beogradu, Generalštab Vojske Srbije predaće tom istražnom organu izveštaj komisije.

Stručna komisija koju je formirao komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane nastavlja rad, a izveštaj te komisije očekuje se 30. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: