Oslobođen iranski diplomata

Iranski diplomata Nur Ahmad Nikbaht, koji je otet u Jemenu 2013. godine, oslobođen je i vratio se danas u Teheran, izvestili su iranski državni mediji.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

08:46

Default images

Nikbaht, koga su oteli nepoznati napadači u prestonici Jemena, Sani, jula 2013. godine, doleteo je na teheranski aerodrom Mehrabad, javila je IRNA, preneo je Rojters.

Specijalni tim Ministarstva za obaveštajne službe uspeo je da oslobodi Nikbahta iz kandži terorista nakon serije kompleksnih i teških opercaija izvedenih u opdređneom delu Jemena, izvestila je iranska novinska agencija citirajući reči zamenika ministra inostranih poslova Hoseina Amira Abdolahiana.

Iranska državna Pres TV prikazala je iranskog ambasadora koji izgleda zdravo, u odelu, kako sa sastaje sa članovima svoje porodice na aerodromu.

Nikbaht je drugi visokoragirani talac koji je oslobođen u Jemenu tokom ove sedmice.

Diolomata Saudijske Arabije, koga su 2012. godine kidnapovali pripadnici terorističke mreže Al kaida, oslobođen je u ponedeljak.

Jemen je postao mnogo nestablilnija držva od kako su Huti preuzeli kontorlu na prestonicom Sanom septembra prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: