"Papa u Sarajevu, pazite na ID"

U Sarajevu je proteklih dana boravila delegacija iz Vatikana zadužena za bezbednost predstavnika katoličke Crkve u BiH.

Izvor: B92

Sreda, 04.03.2015.

16:05

Default images
Foto: Beta, AP (arhiva)

Oni su održali sastanak sa bezbednosnim agencijama i predstavnicima vlasti u BiH povodom dolaska pape u glavni grad BiH.

Šef vatikanske bezbednosne službe Domeniko Đani rekao je da ne postoji nikakva opasnost papi Franji ili Svetoj Stolici, osim "određenih saznanja o pretnji iz Islamske države", naveli su iz KTA (Katolička tiskovna agencija), prenose sarajevski mediji.

Đani nije precizirao o kakvim je tačno pretnjama reč.

Četvoročlana vatikanska delegacija je u Sarajevo doputovala u nedelju, obilazeći lokacije koje su predložene za pohod pape Franje Bosni i Hercegovini.

Đani se zahvalio predstavnicima bezbednosnih službi u BiH zbog spremnosti na razmenu informacija i otvorenost za dolazak pape Franje, piše portal Hms.ba (Hrvatski medijski servis).

Sagovornici su istakli da treba maksimalno podsicati dolazak vernika koji žele da dođu u Sarajevo 6. juna na susret s papom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: