"Širenje teritorije neprihvatljivo"

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg upozorio je u Rimu da će "bilo kakvo širenje teritorije pod kontrolom ukrajinskih separatista" biti "neprihvatljivo"

Izvor: B92

Četvrtak, 26.02.2015.

15:26

Default images
Foto: Beta, AP (arhiva)

Pored toga, on je pozvao Rusiju da "povuče više od hiljadu komada teškog naoružanja" sa istoka Ukrajine.

Stoltenberg je ocenio da je važno da sve "strane poštuju prekid vatre i povuku teško naoružanje" iz tog regiona.

"Rusija je poslednjih meseci prebacila (u Ukrajinu) više od hiljadu komada opreme, artiljerije, naprednih sistema vazdušne odbrane i tenkova. Mora da povuče svoju opremu i da prestane da podržava separatiste", rekao je on.

Svaki pokušaj "dodatnog širenja teritorije koju drže separatisti, smatraće se jasnim krešenjem sporazuma iz Minska. I to će biti neprihvatljivo za međunarodnu zajednicu", upozorio je šef NATO.

Ukrajina je danas najavila početak povlačenja svog teškog naoružanja sa linije fronta na istoku Ukrajine, u okviru poslednjih mirovnih sporazuma potpisanih u Minsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: