Moskva: Kijev već krši "Minsk"

Rusija je objavila da je "zabrinuta" zbog pokušaja Kijeva i Zapada da "iskrive" mirovni sporazum o Ukrajini.

Izvor: B92

Subota, 14.02.2015.

15:27

Default images

"Činjenica da su zvaničnici Ukrajine, kao i nekih zapadnih zemalja, uključujući Sjedinjene Američke Države, počeli da iskrivljuju sporazum iz Minska" uoči prekid vatre u Ukrajini večeras u ponoć, izaziva "ozbiljnu zabrinutost" u Moskvi, piše u saopštenju ruske diplomatije.

Nekoliko sati pred stupanje na snagu novog prekida vatre, vojne aktivnosti obeju strabna se ne smiruju.

Dvoje civila je danas poginulo od artiljerijske vatre u centru grada Donjecka, uporišta pro-ruskih pobunjenika u istočnoj Ukrajini, javio je reporter AFP.

Granate su padale u blizini rezidencije lidera otcepljene "Republike Donjeck", Aleksandra Zaharčenka.

Blizu fronta kod drugog grada, Debalceve, 65 kilometara od Donjecka, koji je uporište vladinih snaga, novinara AFP je video da ka frontu ide šest višecevnih lansera raketa, nekoliko desetina tenkova i topove kalibra 152 milimetra.

U Gorlivki, gradu dvadesetak kilometara od Debalceve, čitav dan se vode do sada najžešće borbe vojske Ukrajine i proruskih separatista, i stalno se čuje artiljerijska paljba s fronta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: