Zašto je Severna Koreja u mraku?

Severna Koreja se oglasila povodom kritika upućenih zbog satelitske slike na kojoj je ova zemlja u potpunom mraku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.02.2015.

14:18

Default images

Jedan od tamošnjih medija piše da Severna Koreja često ima nestašice struje, i da "neće biti neobično ako i susedne zemlje to uskoro zadesi".

“Kritičari Severne Koreje se raduju zbog slike na kojoj u našim gradovima nema mnogo svetla, ali suština jednog društva se ne vidi u svetiljkama i lampama”, piše u uvodniku lista Rodong Sinmun, prenosi "Volstrit džornal".

Severnokorejski list navodi da bi druge zemlje mogle uskoro da se nađu u još većim problemima, aludirajući na krizu na berzi u SAD, kao i proteste u Fergusonu.

Stara supersila može da postane arogantna, ali time neće izbeći svoju mračnu sudbinu”, naglašava se u tekstu.

Severna Koreja je ranije priznala da ima problema sa nedostatkom struje, a njen lider Kim Džong Un je u svom novogodišnjem govoru pozvao na "krajnje napore" kako bi rešila ta kriza.

Kako ističe britanski "Inedpendent", satelitski snimci su često jedini način da se dobije neka informacija o tome šta se dešava u ovoj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: