Snimak razgovora Gruevskog i Zaeva

TV Sitel je u centralnom dnevniku objavila snimak na kome Zoran Zaev priznaje premijeru Nikoli Gruevskom da je dobio materijale od stranih obaveštajnih službi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.02.2015.

21:45

Default images

On je rekao da se sa "strancima" sastajao više puta i da je siguran u to što je dobio.

Makedonska policija je u subotu, zbog ugrožavanja ustavnog poretka države, podnela krivične prijave protiv četiri osobe, među kojima je i Zaev, lider opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije.

Zaev u snimljenom razgovoru sa Gruevskim, takođe, kaže da je materijal dobio od jedne strane službe, "koja nije iz susedstva".

Nakon tog sastanka, u kancelariji premijera u sedištu Vlada Makedonije, pokrenuta je, po prijavi Gruevskog, policijska istraga koja je trajala pet meseci.

Premijer je policiji prijavio, kako je sam saopštio, da ga je lider opozicije, u četiri navrata lično ucenjivao snimljenim materijalima koje je dobio od stranih službi, tražio mu da se povuče sa funkcije i objavi prevremene izbore sa tehničkom vladom.

Ukoliko to ne učini, Zaev je pretio da će će snimke objaviti, naveo je Gruevski.

Lider SDSM Zoran Zaev tvrdi da su optužbe za pokušaj puča poslednji pokušaj vlasti da spreči objavljivanje dokaza za kriminalne radnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: