Političari: Bez imovinskih promena

Premijer Srbije i svi ministri u Vladi koji su odgovorili Danasu tvrde da im se imovina za poslednjih godinu dana nije promenila.

Izvor: B92

Nedelja, 01.02.2015.

23:52

Default images

Kako su funkcioneri rekli beogradskom listu, pokretna i nepokretna imovina im se nije značajno povećala, a prihodi su im čak i smanjeni zbog mera štednje.

U subotu je istekao rok za funkcionere da prijave Agenciji za borbu protiv korupcije promene u imovini i prihodima u vrednosti većoj od 534.360 dinara nastale do 31. decembra 2014.

Kako kažu u Agenciji, izveštaji će pristizati i narednih osam dana jer funkcioneri mogu da ih pošalju i poštom. Bitno je da izveštaji budu poslati zaključno sa 31. januarom.

Pod bitnom promenom osim u vrednosti imovine smatra se i promena strukture imovine.

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova, za Danas kaže da promena nema osim manje plate i toga što nema dnevnica za putovanja.

Zorana Mihajlović, ministarka saobraćaja, kaže da nema promene i da je sve isto kao i pre tri godine.

Bratislav Gašić, ministar odbrane, naveo je da mu se imovina nije promenila ni za milimetar u odnosu na pre pet godina.

Ni guvernerka Jorgovanka Tabaković nije imala bitne promene u prihodima i imovini. Kako kaže, u četvrtak je, postupajući po zakonu koji to reguliše, dopisom obavestila Agenciju da nema promene u imovini i prihodima.

Kada je reč o šefovima poslaničkih grupa u Skupštini Srbije, šef naprednjaka Zoran Babić za Danas kaže da sedam godina, od kako je poslanik, nema promena u njegovoj imovini, i da Agenciji nije prijavio samo povišeni krvi pritisak.

Prvi u poslaničkom klubu demokrata Borislav Stefanović navodi da nema promena imovine, ali da mu se ušteđevina znatno smanjila i da je to prijavio Agenciji.

Šefica socijalista Dijana Vukomanović za Danas navodi da su joj se prihodi smanjili, jer je u maju podnela neopozivu ostavku na članstvo u NO, a i njoj je kao i ostalima smanjena plata u Skupštini.

“Agenciji sam prijavila i nasledstvo nad delom nepokretne imovine mog pokojnog supruga, premda još nije okončana ostavinska rasprava, odnosno taj deo nije uknjižen na moje ime. Ukratko, reč je o udelu od jedne trećine nad nepokretnošću koja se nalazi u Crnoj Gori na selu. Reč je o rekonstruisanoj kući koja je izgrađena 1900, dakle, ima preko sto godina“, navela je Vukomanović.

Šef SDS, Marko Đurišić, za Danas kaže da je na vreme i u skladu sa zakonom podneo izveštaj o promenama imovine koja se povećala za polovinu stana od 87 kvadratnih metara i čamac od pet metara, koje je nasledio od oca koji je preminuo prošle godine.

Ni premijer Vojvodine Bojan Pajtić nije imao značajnijih promena u imovini i prihodima. Podatke o imovini i prihodima funkcionera građani mogu videti na internet stranici Agencije za borbu protiv korupcije.

Danas nije dobio odgovore od ministra policije Nebojše Stefanovića, ministra rada Aleksandra Vulina, ministar finansija Dušan Vujović i gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: