Studenti pozivaju na mir u Ukrajini

Studenti iz Kijeva su poslali video poruku svojim kolegama u Moskvi, uz apel da provere sve što čuju, odnosno sumnjaju u sve što vide.

Izvor: B92

Petak, 30.01.2015.

13:34

Default images
screenshot

Studenti sa nekoliko univerziteta u Kijevu su zajedno radili na izradi video snimka, koji ohrabruje studente iz Moskve da ne veruju državnim medijima kada govore o stanju u Ukrajini.

Jevhenij Melnik, student iz Kijeva, jedan od idejnih tvoraca ovog snimka, rekao je da su ljudi u Ukrajini umorni od načina na koji ih ruski mediji predstavljaju.

Ruski mediji su prethodno optužili ukrajinskog vojnika da je raspeo na krst trogodišnje dete i da su proevropski protestanti u Kijevu neonacisti.

“U našoj zemlji je rat. Vaši vojnici i naši vojnici umiru u našoj zemlji, civili umiru. Stojimo na različitim stranama barikada, a između nas su kilometri nerazumevanja, između nas su priče o nacistima i ukrajinskim nacionalistima”, navodi se u poruci.

Melnik kaže da video pokušava da ispravi nerazumevanja koja dodatno pokopavaju te dve države i pretvaraju ih u neprijatelje.

“Oni su obični studenti koji pokušavaju da stave tačku na ovaj rat informacijama. Upravo je taj rat informacija ono što stvara ovakvu situaciju u regionu Donbasa”, izjavio je Melnik.

Melnik kaže da četvorominutna poruka nije vladin projekat i da su studenti bili ti koji su je potpuno osmislili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: