Holandija: Naoružan hteo u program

Mladić naoružan lažnim pištoljem ušao je u zgradu medijskog javnog servisa Holandije NOS oko 20h zahtevajući da se uživo u programu obrati javnosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.01.2015.

21:24

Default images

Zaposleni su evakuisani, policija je opkolila zgradu i ubrzo uhapsila mladića koji nije pružao otpor.

Holandski javni servis je, dok se odvijala drama, prekinuo program i emitovao poruku "Zbog novonastalih okolnosti trenutno nismo u stanju da emitujemo program".

Mladić star 19 godina iz okoline Haga bio je obučen u crno odelo sa kravatom i zasad nisu poznati motivi njegovog upada u TV stanicu.

Holandski mediji javljaju da je u pitanju student tehničkih nauka, koji je nedavno izgubio oba roditelja, kao i da je tokom ulaska u zgradu rekao da "pripada kolektivu hakera".

"Stvari koje će biti rečene, to su velike svetske afere. Mi radimo za tajne službe", rekao je navodno u studiju pre hapšenja.

Kako je saopštila policija, mladić je imao listu zahteva i tražio je deset minuta u programu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: