"UKR ostaje uz dogovor iz Minska"

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je na sednici nacionalnog Saveta za bezbednost i odbranu da Ukrajina ostaje privržena dogovorima iz Minska.

Izvor: B92

Nedelja, 25.01.2015.

14:20

Default images

"Mi nećemo dozvoliti rušenje dogovora iz Minska. Sve treba da se zasniva isključivo na njima", rekao je Porošenko, dodajući da je potrebno da se osigura njihova implementacija, između ostalog i u okviru Kontakt-grupe.

Porošenko je rekao da su za Kijev prioritet "poštovanje režima prekida vatre, oslobađanje zarobljenika, povlačenje strane vojske, zatvaranje granice i početak političkog procesa deeskalacije i rešavanje stanja", što je i u skladu sa dogovorima iz Minska, preneo je Ukrinform.

UNN prenosi Porošenkovu izjavu da po tim dogovorima aerodrom u Donjecku treba da bude demilitarizovana zona.

Učesnici sednice SNBO minutom ćutanja odali poštu poginulima u Marijupolju, gradu na jugoistoku Donjecke oblasti na Azovskom moru, gde je juče poginulo 30 ljudi a ranjeno 95.

Porošenko je, takođe, najavio d aće se šefovi diplomatije EU i Ukrajine sresti sutra.

"Sutra treba da bude održano zasedanje ministara inostranih poslova EU, gde će biti koordinisani postupci za osiguranje bezbednosti Ukrajine i pojačanju pritiska na Rusiju", kazao je predsednik Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: