"Šarli" ide dalje,u sredu novi broj

Poznati francuski lekar i član redakcije "Šarli ebdo" Patrik Pelu najavio je da će sledeće izdanje ovog magazina biti izdato iduće srede.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.01.2015.

12:40

Default images
Glavni urednik Stefan Šarbonije ubijen je u napadu - Foto: Beta/AP

U izjavi "Frans interu" on je, u suzama, saopštio da su članovi redakcije odlučili da nastave rad.

"Nastavićemo. Odlučili smo da izdamo novi broj iduće nedelje. Svi smo se saglasili o tome", kazao je Pelu.

"Nemamo pravo da odustanemo", naglasio je on dodajući da zbog sastanaka nije bio u redakciji u trenutku kada su teroristi ubili njegove kolege.

Pelu je izjavio AFP da će to biti konačna potvrda toga da "glupost neće pobediti" i dodao da će se ekipa magazina "Šarli ebdo" uskoro sastati.

Dvojica osumnjičenih za napad na redakciju lista "Šarli ebdo" locirani su u departmanu En na severu Francuske, javlja AFP.

Potraga za napadačima na redakciju lista "Šarli ebdo" traje više od 20 sati, a imenovana su trojica osumnjičenih - braća Said i Šerif Kuači i Hamid Murad.

Policajka u koju su danas pucali nepoznati napadači u Parizu podlegla je povredama, javlja BBC. Nije poznato da li je slučaj povezan s napadom na "Šarli ebdo".

Pucnjava u redakciji lista "Šarli ebdo" u kojoj je ubijeno deset ljudi, trajala je pet minuta.

Francuski satirični nedeljnik "Šarli ebdo" poznat je po karikaturama muslimanskih lidera, ali i papa i šefova država ili vlada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: