Terorizam tema razgovora u Briselu

Borba protiv terorizma biće jedna od tema na predstojećem skupu evropskih šefova diplomatija u Briselu.

Izvor: B92

Sreda, 07.01.2015.

22:55

Default images

To je najavila visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini.

Mogerini je u saopštenju za medije rekla da je duboko šokirana napadomna redakciju francuskog satiričnog časopisa "Šarli Ebdo" u kome je poginulo 12 ljudi.

"Borba protiv terorizma u svim oblicima je u srcu našeg rada, a ovaj tragičan događaj je učvrstio moju odlučnost, tako da ću tu stavku uključiti u dnevni red Ministarskog saveta koji je zakazan za 19. decembar", poručila je Mogerini.

Ona je u istom saopštenju izrazila šok zbog napada na novinare, ističući da je sloboda štampe fundamentalna vrednost koja se mora očuvati.

Slične izjave povodom napada na "Ebdo", za koga se sumnja da su ga izvršili islamistički ekstremisti, dali su danas mnogi visoki funkcioneri EU i NATO, uključujući predsednika Evropske komisije Žan-Klod Junkera, predsednika Saveta Donalda Tuska i generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: