Zaječar: Smrzla se dva muškarca

U Zaječaru su jutros pronađena dva smrznuta tela starijih muškaraca.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 30.12.2014.

15:56

Default images

Lekari i policijske ekipe nisu uočili znake nasilja na telima, a kako su očigledne i promrzline na telima, pretpostavlja se da su ljudi umrli od smrzavanja.

Jedna žrtva pronađena je u naselju Lubničko brdo, druga u naselju Grljanski put. Ne zna se zašto su dvojica Zaječaraca bila napolju po velikoj hladnoći.

"Obe osobe su muškog pola, starije od 60 godina i prema podacima koje nam je dala Hitna služba, nije bilo nasilne smrti, znači osobe su se smrzle.To je isto potvrdio i mrtvozorac. Lekar zdravstvenog centra Zaječar, služba Policijske uprave je bila na terenu. Verovatno neće biti rađena obdukcija zato što je jasno da je došlo do smrzavanja ove dve osobe", kaže Stanislav Tadić iz Zdravstvenog centra Zaječar

Niske temperature stvaraju uobičajene probleme i u Nišu. Lokalna hitna pomoć beleži više poziva zbog povreda na javnim mestima.

"Imali smo puno poziva sa ortopedije i hirurgije, uglavnom se radilo o lomovima. Imali smo povećan broj poziva sa javnih mesta", kaže dežurni lekar niške bolnice.

Snabdevanje strujom u Nišu je uredno, a pošto se izuzetno hladno vreme očekuje do kraja nedelje, Toplana je prešla na 24-časovni režim rada.

Većina Kruševljana ostala je danas bez grejanja zbog pucanja cevi u centralnom toplotnom izvoru, sa koga se snabdeva oko 80 odsto korisnika Gradske toplane, rekli su u tom javnom preduzeću.

"Pukla je cev na potisnom vodu prema gradu, morali smo da zaustavimo grejanje kako bismo sanirali kvar. Zavarili smo mesto gde je došlo do pucanja i počinjemo da punimo sistem", rekao je Agenciji Beta direktor Gradske toplane Dragan Azdejković.

Radijatori u Kruševcu ponovo bi trebalo da budu topli večeras.

Stanovnici Rekovca i susednog sela Lomnica u ovoj opštini, zbog zdravstvene neispravnosti vode iz mesnog vodovoda, tri sedmice snabdevaju se pijaćom vodom iz cisterni, koja se na ovim niskim temperaturama mrzne.

"Cisterne, ukupno ih je devet, postavljene su po punktovima i mi nemamo načina i mesta gde da ih postavimo da se voda u njima ne smrzava", izjavio je danas Tanjugu predsednik opštine Rekovac Predrag Đorđević.

Đorđević se nada da bi sanitarna inspekcija ubrzo mogla odobriti upotrebu vode iz mesnog vodovoda.

Načelnik Centra za higijenu i humanu ekologiju Zavoda za javno zdravlje u Ćupriji dr Vladan Vlajković izjavio je Tanjugu da će analize uzoraka vode, koje će se napraviti danas i sutra, pokazati da li će stanovnici Rekovca moći koristiti vodu iz vodovoda za Novu godinu.

Đorđević je podsetio da su opština i Štab za vanredne situacije reagovali hitno čim su obavešteni i postavili u gradu devet pokretnih cisterni sa vodom za piće i jednu u Lomnici, snabdevanje vodom građana je uredno, ali je sada nastao problem zbog niskih temperatura.

Na Staroj planini Gostuša, Bela i Pakleštica, mesta koja su ostala bez struje zbog kvara na dalekovodu izazvanog smetovima, danas su dobila električnu energiju.

"Juče su ekipe naših montera uspešno sanirale kvar na dalekovodu ka ovim staroplaninskim selima tako da je snabdevanje strujom normalizovano", rečeno je Tanjugu u Elektrodistribuciji Pirot.

Sa visinom snega od 43 centimetra i sa temperaturom od minus 16 stepeni Celzijusa, skijaši na Kopaoniku nisu mogli da dobiju idealnije uslove za vreme novogodišnjih praznika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: